Inloggen

preview
Weekbrief 29 oktober 2020
Aangescherpte Corona maatregelen

In het kader van alle aangescherpte maatregelen rondom Covid-19 hebben wij ook onze maatregelen aangepast. Dit ook met het oog op de aangescherpte regelgeving voor de in het gebouw aanwezige kinderopvang.

Op onze website vindt u steeds de meest recente versie van het coronaprotocol van de PCBO-scholen, waartoe de Willem de Zwijgerschool behoort. Een belangrijke wijziging ten opzichte van de vorige versie is, dat bezoekers sinds deze week een mondkapje dragen wanneer zij zich door de school bewegen. Het is ook goed alvast te melden, dat de oudergesprekken in november in principe op afstand zullen worden gehouden. 

De situatie is zeker niet ideaal, maar we zijn toch vooral blij nog 'gewoon' les te kunnen geven! 

Nationaal Schoolontbijt woensdag 4 november

Aanstaande woensdag 4 november doen we mee aan het Nationaal Schoolontbijt. 

De dag starten met een gezond ontbijt is voor iedereen heel belangrijk! Ontbijten geeft je energie, levert voldoende voedingsstoffen, helpt voor de stoelgang, houd je gezond, maar is vooral ook lekker en gezellig! Daarom ontbijten wij woensdag 4 november met elkaar op school.

De kinderen hoeven deze dag dus niet thuis te ontbijten. Alles is verzorgd! We starten gewoon om 08.30u, maar in plaats van schoolwerk zullen we eerst samen ontbijten.

Schooljudo

Aanstaande vrijdag starten we weer met de judolessen.

De groepen 1 t/m 5 zullen 4 weken lang elke vrijdag judoles krijgen van een echte judoleraar. Naast de fysieke lessen op de judomat zullen we ook aan de slag gaan om de Schooljudo-waarden te vertalen naar de dagelijkse praktijk in de klas. Denk hierbij aan vertrouwen, samenwerken, respect, beheersing, weerbaarheid en discipline.

Denkt u aan makkelijke kleding en schoenen, GEEN oorbellen en sieraden en ook niet teveel haarspeldjes etc.

Wij hebben er weer veel zin in. Foto’s zullen vanzelf te vinden zijn via een blog van de groep van uw kind.

Actie Schoenendoos

Ook dit jaar doen we weer mee met de actie Schoenendoos.

Door mee te doen aan deze leuke actie, leren wij allemaal - groot en klein - om te delen. Het past ook mooi in het thema waarin we met de kinderen dit jaar zijn gestart; Soms kun je met een kleine moeite anderen een heel groot plezier doen!

We hebben inmiddels al 10 dozen binnen. Het zou zo mooi zijn als dat er nog veel meer worden. Inleveren kan nog tot vrijdag 6 november.

We hopen dat we ook dit jaar weer veel schoenendozen kunnen inleveren. Doen jullie mee?

 

Foto schoenendozen

Schoolfotograaf 18 november

Op woensdag 18 november komt de schoolfotograaf. Deze dag zullen alle kinderen op de foto gaan, individueel en met de groep. Ook zullen broertjes en zusjes met elkaar op de foto gaan. Vanwege de maatregelen rondom Corona kunnen er dit jaar geen broertjes en zusjes van thuis op de foto.

Bericht van het CJG

Op 19 november 2020 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met Tischa Neve een webinar over het ondersteunen van tieners bij sociale druk of groepsdruk. Het is bedoeld voor alle ouders met kinderen van 10 tot en met 18 jaar uit Hollands Midden. De puberteit is een roerige tijd. Jezelf leren kennen, je
staande houden en je plek vinden tussen leeftijdsgenoten én omgaan met alle verwachtingen van ouders, anderen en sociale media. Er wordt steeds meer druk op jongeren gelegd en dat valt niet altijd mee. In dit webinar geeft bekend kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve ouders praktische tips en staat
ze stil bij de rol als ouder als tieners sociale druk of groepsdruk voelen. Dit webinar vindt plaats op donderdag 19 november van 20.30 tot 21.30 uur. Aanmelden voor de gratis CJG-webinar ‘Tieners en sociale druk & groepsdruk’ kan via www.cjgcursus.nl of via deze link. Er is een beperkt aantal aanmeldingen mogelijk. Na het webinar is deze een maand terug te kijken.